Rate this item
(0 votes)

Dispepsia sau indigestia, cum mai este ea denumită, reprezintă un termen general care descrie o suferință funcțională având ca simptome principale durerea cronică sau recurentă localizată la nivelul  abdomenului superior. 

Rate this item
(0 votes)

celiachie 4Boala celiacă (celiachia) este o tulburare determinată de reacția organismului la consumul de alimente ce conțin gluten. Aceasta afectează persoanele cu o anumită predispoziție genetică si, de cele mai multe ori, are debutul în copilărie. Boala celiacă este cauzată de intolentanța la gliadina, cea mai toxică componentă a glutenului - proteină ce se găsește în grâu, orz, secară și uneori ovăz. Primele simptome includ diaree cronică, pierderea în greutate și oboseală, boala putând fi deseori asimptomatică.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...