Thursday, 28 January 2016 07:47

Cum îți cureți plămânii în mod natural

Rate this item
(0 votes)

Indiferent dacă ești fumător sau nu, plămânii au de suferit din cauza poluării și a altor factori nocivi. Cancerul pulmonar, astmul sau bronșita cronică sunt boli care pot afecta pe oricine. Ele pot fi ținute la distanță prin câteva măsuri de curățare a căilor respiratorii.

 

În cazul fumătorilor, prima și cea mai importantă măsură este renunțarea la fumat. În fumul de țigară se găsesc nu mai puțin de 4.000 de substanțe chimice care pătrund în căile respiratorii. Așa se explică de ce fumatul este cel mai important factor de risc pentru cancerul pulmonar și bolile pulmonare obstructive cronice. Datele arată că, dintre bolnavii cu cancer pulmonar, 80% sunt fumători.

Tusea și expectoraţia, dispneea (dificultatea în respiraţie), wheezing-ul (respiraţie zgomotoasă) şi durerile toracice constituie principalele simptome ale încărcării plămânilor cu reziduuri toxice provenite din fum de țigară.

Ce poți face pentru a limita efectele devastatoare ale fumului de țigară asupra plămânilor? Cum îți cureți căile respiratorii?

Consumă alimente bogate în seleniu

Seleniul este un antioxidant puternic care se găsește în peștele oceanic, precum tonul, somonul, macroul. Alte alimente care conțin seleniu sunt ouăle și cerealele.

Include usturoiul în dietă

Usturoiul are multiple proprietăți anticanceroase și antiinflamatoare. Recent, un studiu realizat la Universitatea din Washington a demonstrat că usturoiul acționează asemenea unui antibiotic natural asupra căilor respiratorii.

Ține o cură de detoxifiere cu ghimbir

Ghimbirul este un aliment extrem de util pentru curățarea corpului de toxine. Totodată, ghimbirul conține antioxidanți implicați în procesul de apoptoză (distrugerea celulelor canceroase). Îl poți utiliza fie sub formă de ceai, fie sub formă de ghimbir ras care poate fi adăugat la salate. Ceaiul de ghimbir amestecat cu lămâie ajută la îmbunătățirea respirației și determină eliminarea toxinelor din tractul respirator.

Bea ceaiuri detoxifiante

În fiecare zi, bea una sau două căni de ceai preparat dintr-un amestec de plante care protejează plămânii: rozmarin, iederă (plantă bogată în saponine care ajută la curățarea căilor respiratorii), anghinare (drenează toxinele prin bilă și ficat) și păpădie (favorizează diureza).

Mănâncă fructe și legume bogate în vitamina C

Vitamina C, care oricum le lipsește de obicei fumătorilor, are un rol primordial în lupta contra radicalilor liberi care afectează inclusiv funcționalitatea plămânilor. Sucul de citrice, fructele de pădure, legumele verzi, roșiile sunt alimente benefice pentru respirație și sănătatea plămânilor.

Read 4854 times Last modified on Friday, 11 March 2016 10:06

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...