Tuesday, 28 April 2015 12:26

Tratamentul apneei în somn

Rate this item
(0 votes)

Solicitare: compensarea tratamentului de apnee în somn

Secţiunea de Somnologie a Societăţii Române de Pneumologie solicită crearea compartimentelor de somnologie şi compensarea tratamentului de apnee în somn.

 

Solicitarea vine ca urmare a Directivei Europene care prevede includerea sindromului de apnee în somn pe lista patologiilor evaluate la acordarea sau reînnoirea permisului de conducere. Mesajul a fost transmis cu ocazia Zilei Mondiale a Somnului (13 martie), desfăşurată sub sloganul „Dormi sănătos, trăieşti fericit şi bucuros!”, care subliniază necesitatea conştientizării efectelor insomniei asupra calităţii vieţii.

Somnolenta la volan

Tulburările de somn reprezintă un risc pentru siguranţa cetăţenilor în cazul în care afectează şoferi, controlori de trafic, mecanici de locomotive etc. Persoanele care suferă de apnee în somn sunt de 6 ori mai expuse riscului de a fi implicate în accidente rutiere din cauza oboselii.

Read 3111 times Last modified on Thursday, 10 March 2016 15:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...