Wednesday, 19 November 2014 08:10

Testări gratuite pentru plămâni

Rate this item
(0 votes)

BPOC (bronhopneumopatia obstructivă cronică) este o boală a plămânilor care afectează aproximativ 1 milion de români. Un studiu din 2012 arată că mulţi dintre bolnavii cu BPOC nu au acces la specialişti şi analize.

Spirometria este investigaţia cea mai potrivită pentru a identifica BPOC. Se face simplu şi rapid, iar rezultatele se dau pe loc. Toţi cei interesaţi să îşi testeze sănătatea plămânilor o pot face gratuit începând cu 1 octombrie şi până la sfârşitul anului, în centre din 19 oraşe din ţară şi din Bucureşti, în cadrul unei campanii a Societăţii Române de Pneumologie. Lista completă a oraşelor unde se pot face spirometriile gratuite este disponibilă pe www.desprebpoc.ro. Tot aici sunt şi telefoanele la care se pot face programările.

Read 2946 times Last modified on Wednesday, 19 November 2014 08:20

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...