Friday, 15 January 2016 00:00

Mezelurile și carnea roșie

Rate this item
(0 votes)

cancerigene sau nu?

După ce a pus pe jar întreaga planetă cu avertismentul că mezelurile și carnea roșie sunt cancerigene, Organizația Mondială a Sănătății bate în retragere.

 

Potrivit unui nou comunicat, OMS precizează că nu a făcut apel la consumatori să nu mai mănânce carne, ci recomandă doar reducerea consumului de carne. Totul a pornit la sfârșitul lunii octombrie, când Centrul internațional de cercetare asupra cancerului (IARC), bazându-se pe mai mult de 800 de studii, a clasificat mezelurile și alte produse procesate din carne în categoria agenților „cancerigeni pentru om”, în timp ce carnea roșie a fost clasificată ca „probabil  cancerigenă”.

Referitor la toate acestea, dr. Victor Olsavzsky, șeful OMS în România, afirmă că legătura dintre mezeluri și cancer nu este o noutate: „Acest lucru îl știm de mai multă vreme. Dar asta nu înseamnă că dacă mâncăm carne procesată facem cancer, studiul arată că există acest risc. Tot ce pot recomanda este o dietă echilibrată, care să conțină cât mai puțină carne procesată și carne roșie”.

Read 11869 times Last modified on Thursday, 02 June 2016 11:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...