Wednesday, 16 December 2015 08:08

Ajutoare din natură

Rate this item
(0 votes)

contra bolilor specifice anotimpului rece   

Alimentația potrivită acestui sezon trebuie să includă legumele, fructele și verdețurile proaspete puse la dispozitia noastră de această toamnă bogată, o sursă valoroasă de vitamine, minerale, enzime, antioxidanți naturali care ne asigură o imunitate crescută;

 

pește (bogat în acizii grași Omega 3 cu efecte antiinflamatorii); iaurt, lapte bătut, kefir și sana (produc o microfloră probiotică ce conferă un efect de protecție împotriva bolilor infecțioase și ajută la menținerea imunității); fructe și legume oleaginoase (nuci, arahide, alune de pădure, caju, semințe de in, de susan, de florea soarelui, de kia) bogate în grăsimi sănătoase și vitamina E. Să nu uităm să ne asigurăm o hidratare corespunzătoare, inclusiv cu ceai verde, ceai alb, ceai de soc, ceai de ghimbir, care îmbunătățesc circulația, înlătură senzația de frig, cresc tonusul fizic și psihic, alungă melancolia și depresia.

Dr. Ruxandra Constantina
Medic specialist medicină familie, competență
apifitoterapie, biorezonanță, iridologie
Centrul Terapii Naturiste SANAVIT CONSULT
https://www.facebook.com/SanavitConsult/
Telefon: 0733.299.355

Gripă, guturai, bronșite, crize de astm, pneumonie

Este foarte important ca, începând cu luna septembrie, să efectuăm o cură de stimulare a imunității nespecifice a organismului prin mijloace naturale:
- „vaccinare naturală” (cu plante, produse hemopatice, produse apicole, gemoterapie)
- preparate de echinaceea (sub formă de ceai, tinctură, sirop pentru copii, capsule), adminstrate în general 10-30 zile, în doze corespunzătoare vârstei
- ulei de chimen negru sau capsule cu ulei de chimen negru (pentru copii și adulți)
- ceai din muguri plop, muguri de brad și de pin, iarbă neagră, cimbru, busuioc, pătlagină,
- extracte gemoterapice (ce pot fi administrate chiar de la vârsta de sugar ) din muguri coacăz
negru, mlădițe măceș, muguri brad, muguri cătină roșie, în cure periodice de 2-3 luni
- ulei esențial de cuișoare, scorțișoară, lămâie, scorțișoară, eucalipt, cimbru (în administrare internă și prin aromoterapie, inhalații, aerosoli)
- propolis, sub formă de tinctură, comprimate, baton
- extract de astragalus

Afecțiuni alergice

Fenomele alergice (rinite alergice, crize de astm bronșic) sunt declanșate în această perioadă de frig, de polenul ruginei (sau pipirig), de mucegai (favorizat de umiditate și lipsa soarelui), de acarienii din praful de acasă sau din școli, de praful de cretă. Sunt utile preparatele gemoterapice din muguri de coacăz negru, mlădițe de măceș, muguri de călin, muguri de carpen; extracte de urzică, brusture, trei-frați-pătați, coada-șoricelului, mesteacăn, lemn dulce.

De ce apar alergiile?

Imunizarea naturală a copiilor

În mod normal, organismul dispune de propriile mijloace de apărare care intră în acțiune în cazul unei infecții. Din păcate, în condițiile vieții urbane de azi (poluare, stres, alimentație deficitară în vitamine, minerale, antioxidanți, mișcare insuficiență), capacitățile nespecifice de apărare ale organismului nostru sunt depășite și scade capacitatea acestuia de luptă. De aceea, îndeosebi copiii au nevoie de susținere suplimentară pentru a reuși să se apere de microbi. Copiilor este recomandabil să le administrați preparate gemoterapice din muguri de coacăz-negru, muguri de brad, muguri cătină, muguri porumbar, mlădițe de măceș și de afin, în cure periodice de 1-2 luni; sau suc echinaceea; sau ulei chimen negru.

Read 3125 times Last modified on Friday, 11 March 2016 10:06

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...