Articole Special Noutati medicale

Noutati medicale

Email Imprimare PDF

Afrodiziace naturale

afrodiziaceDisfunctiile sexuale nu se trateaza doar cu medicamente. Exista remedii naturale precum menta, scortisoara, semintele de dovleac si ginkgo biloba care stimuleaza apetitul sexual. Produsele pe baza de menta – ceaiuri, tincturi, uleiuri esentiale, sapunuri sporesc placerea si intensitatea actului sexual.

Scortisoara mareste libidoul, iar le femei reduce riscul infectiilor urinare. Semintele de dovleac sporesc fertilitatea datorita continutului ridicat de zinc. Preparatele cu ginkgo biloba imbunatatesc circulatia sangelui si combat efectele adverse pe care le pot avea unele antidepresive asupra potentei.

Operatiile de slabire pot ameliora diabetul de tip II

Un studiu realizat de organizatia britanica National Bariatric Surgery Registry arata ca  diabetul zaharat de tip II poate intra in faza de remisie dupa interventii chirurgicale de scadere in greutate. Aceasta descoperire poate rezolva doua dintre cele mai raspandite boli operatii_slabirecronice netransmisibile ale secolului: diabetul si obezitatea. Cea mai noua interventie de reducere a greutatii este liposelectia VASER cu ultrasunete. Disponibila de curand si in tara noastra, liposelectia VASER este deopotriva o metoda de chirurgie estetica si o speranta pentru bolnavii de diabet. Studiul britanic arata ca 50% dintre pacientii obezi cu diabet nu mai prezentau glicemie crescuta dupa un an de la operatia de scadere in greutate, in timp ce procentul se ridica la 86% dupa doi ani de la interventie. In lus, s-a constatat si ameliorarea bolilor conexe. Datorita acestor rezultate, in Marea Britanie se orbeste chiar de o posibila decontare a acestui tip de operatie prin sistemul de asigurari de sanatate.

Proprietarii animalelor de companie au o inima sanatoasa

Oamenii care sufera de diabet, hipertensiune sau hipercolesterolemie si au animale de companie se bucura de o mai buna stare de sanatate a inimii decat cei care au astfel de afectiuni, dar nu detin animale, potrivit unui studio japonez. Pentru acest studiu, publicat in American Journal of Cardiology, au fost monitorizati aproape 200 de japonezi. Cercetatorii au descoperit ca aceia care detineau orice fel de animal de companie aveau o variabilitate a ritmului cardiac mai ridicata. Acest lucru inseamna ca inima reactioneaza mai bine la necesitatile organismului. „Animalele de companie reprezinta o forma de sprijin social, ducand la reducerea stresului si pot satisface in parte, nu in totalitate, nevoia de companie”, a comentat rezultatul studiului Judith Siegel, profesor la Scoala de sanatate publica din cadrul Universitatii California.

Diabetul, bolile de inima, obezitatea la primul Congres National Bolile Cronice Netransmisibile


In perioada 24-25 februarie 2012, s-a desfasurat la Bucuresti primul Congres National Bolile Cronice Netransmisibile, Preventie – Tratament – Monitorizare. In cadrul evenimentului s-au dezbatut principalele probleme recomandate in Raportul ONU-OMS 2011 privind bolile netransmisibile. Cele mai frecvente dintre bolile netransmisibile – bolile cardiovasculare si cerebrovasculare, cancerul, diabetul, obezitatea si bolile cronice respiratorii – cauzeaza mai mult de 63% dintre decesele din intreaga lume.

Manifestarea s-a desfasurat sub egida Academiei Romane. Presedintii congresului au fost: prof. univ. dr. Nicolae Hancu, presedinte de Onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice - initiatorul acestui eveniment, si acad. univ. dr. Maya Simionescu, vicepresedinte Academia Romana (1998-2008) si Directorul Institutului de Biologie si Patologie Celulara „N.Simionescu”. Specialistii reuniti in cadrul congresului au discutat despre abordarea complexa a bolilor netransmisibile in contextul in care, in Romania, acestea au atins cote alarmante: 2 din 3 romani sufera de boli cardiovasculare, peste 1 milion de romani se confrunta cu diabetul, aproape 100.000 sunt diagnosticati cu diferite forme de cancer, aproximativ 1 milion sufera de astm si 6,5 milioane de romani sunt obezi, conform statisticilor OMS.

 

docmeufrunza

You are here Articole Special Noutati medicale