Articole Interviuri Doctorul Mircea Enescu

Doctorul Mircea Enescu

Email Imprimare PDF

Gandurile de recunostinta fata de medicii care v-au salvat viata sau au salvat viata copiilor dumneavoastra ne-au facut sa punem in pagina o noua rubrica, care sa reflecte partea adevarata si de suflet a profesiei de Medic.

"Va scriu in sprijinul ideii ca, oricate s-ar spune in prezent despre sistemul medical romanesc, sunt foarte multi medici care fac onoare acestei meserii. O personalitate remarcabila este domnul Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, medic primar chirurgie plastica – microchirurgie reconstructiva si, in prezent, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitala. De-a lungul carierei domniei sale, Doctorul Mircea Enescu a salvat sute de vieti ale copiilor ajunsi la spital cu arsuri dintre cele mai grave si a schimbat destinele a mii de copii bolnavi. In curtea Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucuresti s-a construit si o Clinica de Arsuri, dotata la standarde internationale. In anul 2003, fetita noastra, care avea pe atunci 7 luni, a fost operata de domnia sa si i-a fost redat zambetul. Felicitari, mii de felicitari Domnului Prof. Dr. Dan Enescu si intregii sale echipe de oameni adevarati si minunati!" Liliana

Cand a intrat pentru prima data in curtea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, cu ani in urma, Prof. Univ. Dr. Dan Enescu a jurat in fata lui Dumnezeu sa faca tot posibilul sa nu mai moara niciun copil din cauza arsurilor. De atunci, profesorul Enescu se lupta zi si noapte pentru a le oferi o viata noua copiilor ajunsi la spital cu arsuri.

Prof. Dr Dan Mircea Enescu s-a nascut la 20 august 1952, in Bucuresti. A absolvit Facultatea de Medicina UMF „Carol Davila” in anul 1977, iar in 1996, a devenit doctor in stiinte medicale cu lucrarea „Caracteristicile arsurilor la copilul 0-4 ani”, coordonata de prof. Agrippa Ionescu. Din anul 1998 este cadru didactic al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, devenind din anul 2003 profesor si apoi sef de catedra. A publicat 250 de lucrari stiintifice.  Prof. dr. Mircea Enescu este inventator prim al Bancii de Piele, a contribuit la infiintarea Bancii de Pancreas, este membru fondator al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania, membru fondator si vicepresedinte al Societatii Academica Romana de Chirurgie Plastica – Microchirurgie Reconstructiva, membru al Consiliului {tiintific al Agentiei Nationale de Transplant si vicepresedintele Comisiei de Chirurgie Plastica – Microchirurgie Reconstructiva din cadrul Colegiului Medicilor din Romania.

In prezent, Prof. Dr. Dan Mircea Enescu este managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu“. Pentru tot ceea ce Prof. Dr. Dan Mircea Enescu reprezinta pentru medicina romaneasca, revista noastra il numeste “Doctorul lunii”.

Scrie-ne povestea ta si a doctorului care te-a salvat pe adresa redactiei “Doctorul meu”, Str. Cuza Voda nr. 130, si cea mai emotionanta scrisoare va fi premiata. Castigatorul va fi anuntat in paginile revistei.

docmeufrunza

You are here Articole Interviuri Doctorul Mircea Enescu