Algocalmin

Email Imprimare PDF

Medicamente în top, la români

Potrivit Trusted Brands 2013, cel mai important studiu de piață asupra consumatorului în Europa, realizat de Reader’s Digest în 12 țări, printre care și România, la capitolul medicamente, Algocalmin, Nurofen și Eurovita sunt lideri de piață în preferințele românilor.

 

Obiectivul studiului Trusted Brands 2013, ajuns în acest an la a treisprezecea ediție în Europa și a opta ediție în România, este identificarea și premierea mărcilor care au reușit să câștige încrederea europenilor în acest an.

În România, rezultatele Trusted Brands 2013 au evidențiat că, mai mult decât ceilalți europeni, românii le rămân fideli mărcilor care au reușit să le câștige încrederea. La majoritatea categoriilor, liderii rămân aceiași – ceea ce demonstrează o incredibilă soliditate, forță și stabilitate a brandurilor consacrate.

La categoria vitamine, Eurovita rămâne în top de opt la rând.

La categoria remedii împotriva răcelii și gripei, Nurofen este pe primul loc.

La categoria analgezice, Algocalmin și-a consolidat și anul acesta poziția, rămânând în continuare analgezicul în care românii au cea mai mare încredere.

„Votul de încredere al românilor, care au desemnat Algocalmin - pentru al 8-lea an consecutiv -  „most trusted brand”  în categoria sa,  este o dovadă a aprecierii acestui produs românesc cu o tradiţie de aproape jumătate de secol la noi în țară. În ciuda concurenţei puternice şi a diversificării accelerate a segmentului de analgezice, Algocalmin a reuşit să-şi păstreze poziția de lider, trecând cu succes proba timpului datorită accesibilității si eficienței sale. Am deplină încredere în Algocalmin și sunt convinsă că va continua să își consolideze poziția de lider și în viitor”, a declarat Simona Cocoş, director general Zentiva România, o companie Sanofi.

Schimbări de lider au aparut la categoriile Produse lactate, unde Napolact a reușit, în 2013, să detroneze la nivel de percepție și încredere Danone, câștigătorul precedentelor șapte ediții) și la categoria produse cosmetice, unde Avon a ocupat în acest an poziția întâi, deținută în anii trecuți de Nivea. Totuși, Nivea rămâne lider la categoriile Produse de îngrijire a pielii și Produse de îngrijire a părului.

La categoria Clinici private, câștigător a ieșit Medlife.

Trusted Brands 2013 s-a desfășurat concomitent în 12 țări europene, printre care și România, respondenții având la dispoziție pentru a alege 20 de categorii comune celor 12 țări și un număr de maximum 18 categorii locale. Este important de subliniat că participanții la sondaj nu au primit variante de răspuns, ci au fost rugați să nominalizeze ei înșiși mărcile în care au încredere și să le evalueze apoi în funcție de "Calitate", "Valoare excelentă", "Imagine puternică", "Înțelegerea nevoilor clienților" și „Responsabilitate socială”.

Studiul a fost realizat prin corespondență, în perioada septembrie - noiembrie 2012, iar respondenții au fost selectați din baza de date de clienți activi ai Reader’s Digest din cele 12 țări europene: Belgia, Republica Ceha, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia și Slovenia. În perioada menționată, în Europa s-au trimis 177.500 de chestionare cu întrebări deschise.

Studiul integral poate fi vizualizat și descărcat de pe site-ul dedicat www.rdtrustedbrands.com.

You are here Exclusiv on-line Stiati ca...? Algocalmin