Exclusiv on-line Stiati ca...? 8.845 pacienti cu proceduri de amputatie

8.845 pacienti cu proceduri de amputatie

Email Imprimare PDF

a membrului inferior


nis_5721Societatea Romana de Medicina Fizica si de Recuperare (SRMFR) a organizat azi, simpozionul interdisciplinar cu participare internationala, „Managementul pacientilor cu amputatii ale membrului inferior”.

 

Scopul evenimentului este de a sublinia nevoia unei punti intre specialistii care interactioneaza cu pacientii cu amputatie de membru inferior.

„Prevenirea amputatiilor necesita o abordare interdisciplinara. Cifrele ne indreapta eforturile spre prevenirea acestor proceduri si imbunatatirea serviciilor de reabilitare acolo unde acestea au avut loc. Prin intermediul celor peste 900 de membri ai Societatii Romane de Medicina Fizica si de Recuperare si a colegilor din celelalte specializari, speram sa reducem numarul de proceduri de amputatie a membrului inferior” sustine Prof. Dr. Mihai Berteanu, Presedinte SRMFR.

nis_5675 copy
Pe parcursul anului 2011, din spitalele din Romania au fost externati 8.845 pacienti pentru care s-a raportat realizarea unei proceduri de amputatie a membrului inferior, fata de 2.196 de pacienti cu amputatii de membru superior, indiferent de diagnosticul cu care au fost spitalizati.  Pacientii cu diagnostic de amputatie pe parcursul anului au totalizat 1.633 de cazuri, la care s-au mai adaugat 2.046 cazuri pentru care s-a raportat un diagnostic de absenta dobandita a membrului inferior asociata cu o patologie diabetica. Aceste date rezulta din raportarile setului minim de date la nivel de pacient catre Școala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti de catre toate spitalele din Romania, care raporteaza date conform cadrului legal in vigoare. Datele au fost validate conform setului de reguli de validare in vigoare, calitatea lor fiind strans legata de calitatea codificarii in interiorul spitalului.

nis_5838 copy
Diabetologie, neurologie, chirugie, chirurgie cardiovasculara, reabilitare (recuperare medicala), ortopedie, fiziokinetoterapie si protezare sunt cateva dintre specializarile abordate in simpozionul cu participare internationala.  

In anul 2012 Societatea Romana de Medicina Fizica si de Recuperare (SRMFR) sarbatoreste 90 de ani de activitate. Aniversarea va fi celebrata printr-o serie de evenimente stiintifice care vor readuce in atentia specialistilor rolul asumat de catre Societate in cele noua decenii.  

nis_5824 copyPe parcursul existentei, SRMFR si-a dedicat intreaga activitate stabilirii unui cadru organizatoric adecvat ridicarii continue a nivelului profesional si stiintific al scolii romanesti de medicina fizica si recuperare. Sustinerea actiunilor de mentinere si imbunatatire a sanatatii publice din Romania reprezinta, totodata, o prioritate a Societatii. Eforturile acesteia se adreseaza atat specialistilor din domeniul medicinii fizice si recuperarii cat si celor ale caror preocupari au legatura cu aceasta disciplina medicala.  

Despre S.R.M.F.R.

• S.R.M.F.R. este continuatoarea de drept si de fapt a Societatii Romane de Medicina Fizica si Recuperare care functioneaza in calitate de membru afiliat, fara personalitate juridica, in cadrul Asociatiei Medicale Romane (A.M.R.) pana la dobandirea personalitatii juridice, in conditiile legii. De asemenea este continuatoarea de drept si de fapt a:
- Societatii de Hidrologie Medicala si Climatologie, infiintata in 1921, recunoscuta prin lege la 1 mai 1922 in Bucuresti, la initiativa generalului Dr. N.Vicol si Prof.Dr. A.Teohari.
nis_5667 copy- Societatea Știintelor Medicale, infiintata in 1949, organizata pe sectii in 1955. In cadrul sectiei de Medicina Interna a functionat si o subsectie de Balneologie si Fizioterapie pana in 1962.
- Din 1962 Societatea de Știinte Medicale devine Uniunea Societatilor de Știinte Medicale , cu noi societati, intre care Societatea de Balneologie si Fizioterapie.
- Din 1975 noua denumire este Societatea Romana de Medicina Fizica si Recuperare
• S.R.M.F.R. stabileste legaturi de colaborare cu institutii, asociatii, fundatii, etc. din tara si strainatate, cu preocupari similare sau cu disponibilitati de sprijin pentru dezvoltarea medicinii fizice si recuperarii medicale.
• Contribuie la alinierea la standarde internationale din punct de vedere al asistentei medicale, invatamantului universitar si postuniversitar si cercetarii stiintifice a specialitatii si specialistilor in medicina fizica si recuperarea medicala ;
• Sustine financiar si logistic rezidentii si specialistii de medicina fizica si recuperare in vederea perfectionarii si specializarii atat in tara cat si in strainatate.  
• Faciliteaza si intermediaza obtinerea de burse si locuri de munca in tara si strainatate pentru persoanele mentionate mai sus;
• Acorda burse pentru specialistii de medicina si recuperare medicala si alte specialitati, domenii si activitati medicale si nemedicale conexe.
• Societatea are peste 900 de membri.
Pentru mai multe informatii persoana de contact este doamna Mihaela Sandu si poate fi contactata la nr.tel 0723 433 816 si adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

You are here Exclusiv on-line Stiati ca...? 8.845 pacienti cu proceduri de amputatie